INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






divendres, 28 de gener del 2011

ES PRESENTA UN NOU PARTIT POLÍTIC

Ha sortit als medis l’anunci per part de l’amic Juanje Espina de la recent constitució d’un partit polític d’abast municipal, bàsicament creat per poder presentar una candidatura a l’alcaldia pels propers comicis municipals. No se exactament amb quin nom i amb quines sigles s’ha batejat, però si que ha estat gestat en la base de “la moguda” que hem anat creant i fomentant des del fòrum vendrellenc.


No obstant i això voldria fer unes quantes puntualitzacions:


Per seguir la dinàmica i com ha anat evolucionant el nostre fòrum d’opinió, només cal veure una mica tot el que s’ha anat publicant i treballant des de l’inici del blog. Encara no fa ni un any del primer sopar, ni de la creació d’aquest blog amb la publicació d’un primer manifest fundacional. Moltes, la majoria de persones que hi havien en aquelles primeres reunions, poc a poc, se’n anat apartant, d’altres ens em quedat, i molts de nous s’hi han incorporat.


La nostra intenció principal, sempre ho hem dit, no ha estat mai la de promoure una candidatura per les properes municipals, malgrat que tampoc ho hem descartat. Sempre hem anunciat que potser ho faríem si els partits polítics tradicionals no feien els deures i presentaven candidatures i propostes de govern que fossin coherents i encaminades a resoldre la problemàtica que envolta el nostre municipi, basicament econòmica. De moment no s’han fet públiques ni llistes ni programes, tot i que sonen moltes especulacions: el PSCC vol recuperar al Sr. Marti Carnicer, CIU sembla que aposta per perllongar la presència del Sr. Benet Jané, la CUP aposta pel Sr. Ruben Suan, ERC sembla que encara no han trobat ningú per encapçalar la candidatura, el PP diuen que ens regala al Sr. Felipe Ramírez, del PxC no cal parlar-ne.


No es donen les condicions per assegurar que els partits no es moguin en la bona direcció, per que encara és aviat per que ensenyin les cartes. Però també és ben cert que si s’ha de presentar una candidatura aliena als partits no es pot esperar al darrer moment, per que no s’hi seria a temps. Es per això, i per que pensen que poden aportar quelcom de nou i positiu al nostre municipi, que el Juanje Espina i d’altres companys han pres la decisió de tirar endavant.


Des d’aquí els encoratgem, si més no per part meva, per que sempre hem dit que cal que entri saba nova al consistori, amb noves idees, maneres de pensar diferents a les que estem acostumats a “suportar”. També gosaria demanar que fossin valents a l’hora de prendre decisions, si és que el resultat dels comicis els hi dona possibilitats de govern, o de denunciar amb contundència si és que els toca de servir al Vendrell des de l’oposició.


Endavant i sort.


Jan-Pep Nin

6 comentaris:

  1. Totalment d'acord Jan-Pep. Hi ha temps, però no val a badar.

    ResponElimina
  2. Voldria sumar-me als teus desitjos encoratjadors pels nostres contertulians de Fòrum, però si em permets ampliar el teu punt de vista hi afegiria un comentari.
    Certament és necessari que en general entri saba nova al consistori, els partits haurien de fer un esforç i reinventar-se, deixar que gent qualificada amb ganes de servei es posin tan al capdavant com en tota la llista electoral.
    D’altra banda, voldria reivindicar un detall que ja seria hora de que s’anés perfilant, sobre tot en les eleccions municipals i aprofito per alçar la veu, deixant palès el desig d'una gran majoria de persones amb dret a vot.
    -M’agradaria poder triar els meus candidats d’unes llistes obertes, ja que no és el mateix unes eleccions generals, d’unes autonòmiques, o d’unes municipals més properes al ciutadà, en aquest últim cas tots sabem les virtuts i els defectes dels futuribles candidats per raons de proximitat, per això, a banda de les teves peticions electorals hi afegeixo les meves.
    No obstant, vull encoratjar al nou partit perquè lluitin per assolir el seu propòsit, espero que facin una bona campanya, però lamentaria que per aconseguir ressonància mediàtica es veiessin abocats a estratègies de marketing poc adequades, recordeu una del PP Vendrellenc amb unes “majorettes” o més recent, el nu de la Nebreda o el Sr Laporta amb la Striper, perdrien credibilitat que es veiessin en aquest tràngol, però coneixent el Juanjo que “Pensa en Gran” i a més ha promès una campanya poc avorrida, no m’estranyaria res, frisso perquè la faci pública.

    ResponElimina
  3. Si la cosa ha de funcionar com ha funcionat al CIT amb un "excedent" de -31.000 euros i pagant la promoció al, com tu dius i repeteixes, Juan Je (jo creia que es deia Juan jo), la cosa pot ser espectacular!!!! Ja el veig organitzant les nits de l'Ajutament amb la Belén Esteban de presentadora i el Andrés Pajares de convidat.....

    Comença l'espectacle!!!

    ResponElimina
  4. Algú ho havia de dir!!!...

    ResponElimina
  5. Resum a dia d'avui:

    El Benet ja no sap per on tirar ni que fer. Te un equip pèssim (Raül, Jaume, Jaume, etc.) i per tant les alternatives de canvi a les seves files son "0". I l’estat econòmic està molt per sota de les alternatives de canvi..... menys molts sota "0".

    El Juanjo ha deixat pelat el CIT per promocionar únicament la seva persona i ara vol lluir a l’engròs amb els cèntims que no te l’ajuntament i que haurem d'acabar pagant entre tots plegats. A la presentació econòmica de la darrera Assemblea va dir que el CIT havia tancat amb un excedent de -31.000 euros i suposo que volia dir que tenia un dèficit de 31.000 euros (si només és això ja em conformo....).

    El PSC tampoc no troba ningú com Deu mana i ha de recórrer a les velles glòries ara a l’atur. I és que la resta de l'equip: Helena, Fernando, Lluís, Manu, etc.. no, no, no és “operación triunfo”, és el gran equip socialista!!!.

    El virrei Armengol és el triomf de la societat actual. Com que estic emprenyat amb tot i amb tothom voto aquest per tocar els c _ _ _ _ _ _ .

    El PP com sempre no importa qui triï de cap de llista, els 2 regidors els te assegurats.

    La resta son una mera comparsa.

    En fi, com diu el meu amic Pemi, "Que boig el mon".

    El tema més preocupant crec que és que ens podem trobar aquest proper mes de maig amb que els 2 grups polítics més importants del nostre municipi, socialistes i convergents, presenten els mateixos caps de llista que fa 30 anys.....

    Quelcom està fallant i potser ja és hora de canviar-ho!!!

    Ara, potser no ha de ser amb nou invents de líders populistes, més aviat hauria de passar per renovar les llistes dels partits majoritaris donat que, cas contrari, ens trobarem com altres municipis del nostre voltant que per poder governar han de "pactar" 4 o 5 formacions polítiques i llavors el tema es fa ingovernable.

    ResponElimina
  6. És necessària una plena regeneració a l'Ajuntament. Caldrà un equip potent que sigui bon gestor dels interessos col·lectius; que utilitzi la mà dura en les formes i sigui honest en el fons. Aprofitats, abstenir-se.

    ResponElimina