INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






dimarts, 30 de novembre del 2010

OPINIÓ

Ja està, les autonòmiques passades. Cal felicitar CIU, pel que fa als resultats electorals obtinguts i desitjar que l’encertin a l’hora de governar aquest dissortat país nostre, la qual cosa ens sembla que no resultarà gens senzill. Se’ns fa una mica difícil d’entendre o de creure que aquest canvi, anunciat als quatre vents pel que serà el proper President de la Generalitat, ens aporti realment una nova manera de prendre decisions i mesures assenyades per solucionar els greus problemes polítics i econòmics que estem vivint, i temem en canvi que ens retorni a una situació coneguda, per que ja l'hem viscut durant molt de temps en els anteriors governs convergents i savem de quin peu calcen.

Ens preguntem: aquests resultats electorals recents, de victòria absoluta de CIU, davallada absoluta del PSC i ERC, manteniment del PP i de PxC, son extrapolables o es podrien repetir en les properes municipals, i concretament al Vendrell?. Sincerament creiem que no, o potser és que ens traeix el subconscient i no és que ho creguem si no que ho desitgem.

Esperem que les properes eleccions municipals no s’emmirallin en res a les passades autonòmiques. Deu ens guard d’un resultat que donés majoria absoluta als actuals CIUs. Si la prepotència i l’avasallament dels adversaris polítics ha estat la nota dominant durant aquests darrers anys de govern CIU-PP-PxC, que passaria amb una majoria absoluta. M’imagino a fulanet i sotanet, no cal dir noms, amb “poder” absolut a l’hora de decidir i portar aquest pobre nostre Vendrell endavant.

Caldrà que els demés es reposin de "l’adebacle" que han sofert i es posin les piles. Suposem que els hi serà ben difícil, la patacada rebuda ha estat contundent. Però per això son els partits polítics i han d’aprendre la lliçó i, talment com l’Au del Fènix, ressorgir de les cendres i reprendre la tasca amb més força i eficàcia. Sovint després de la derrota si, com hem dit, s’ha sabut aprendre be la lliçó, es poden obtenir els millors resultats.

Esperem que, pel que fa al PSC, aquesta renovació anunciada, immediata i profundament aplicada en el si del partit els porti a repensar i oferir als electors a les properes municipals unes llistes ben atractives, amb gent nova, capacitada, honesta i capaç de gestionar el municipi.
Més difícil ho veiem en ERC, per que els seus màxims dirigents ja se’n afanyat a dir que no es mouran ni un pam, malament ho tenen doncs. Malament, si un no sap aprendre dels seus errors normalment es converteix en un animal d’aquells que ensopeguen més d’una vegada amb la mateixa pedra. Els catalans ja som una mica rucs de per si, només cal a més que no vulguem rectificar.
Amb tota franquesa, el PP amb el paperot que han fet els darrers anys i que estan fent en l’actual consistori, i com que, amb el resultat obtingut (que tampòc és res de l’altre mon), ara resulta que estan eufòrics i no voldran canviar d’actitud, més valdria que es quedessin a casa. Perdó se’m ha escapat.

D’aquells altres, PxC en diuen, més ens estimem ni parlar-ne. No ens cansarem de dir que tot es façana i que darrera del discurs demagog i xenòfob no hi ha res més que pura mediocritat, si hi arriba. Sort hem tingut que no han tret representació al parlament.

En fi, que s’ha acabat la guerra per presidir la Generalitat, ara comença la batalla per aconseguir l’Alcaldia. No ens cansarem de repetir i de demanar a tots plegats que s’esmercin en presentar unes candidatures decents, que segueixin els millors criteris per seleccionar a les persones que han de configurar les respectives llistes. No sempre els millors son aquells que van amb el carnet del partit a la boca, o que millor saben fer el llepa i la pilota, o que saben donar cops de colze i sortir a la fotografia. Hi ha gent bona, eficaç, honesta, preparada, gent que no cerca el seu propi lucre, fora dels partits, els han de cercar. No és cert el rumor, que sentim sovint, de que cap persona decent es vol posar avui en dia en una llista electoral si no és que estigui vinculat a un partit, no senyor, no és cert. En tot cas és que als partits, o millor dit, als que remenen dins dels partits, no els hi interessa cercar nous valors per que tenen por de perdre la seva poltrona. Alguns d’aquests professionals de la "cosa" no saben fer, ni han fet mai a la seva vida, res més que remenar les cireres des de la política. Així anem.

3 comentaris:

  1. jo crec que aqui al vendrell si es presenta un partit amb cara i ulls pot treure tres o quatre regidors. ara per ara hi ha molts vots que naveguen que poden recaure en una opció seriosa. El Mas no ha guanyat, és el tripartit que ho ha fet fatal i a més en un època molt dolenta que no l'ha ajudat gens

    ResponElimina
  2. Discrepo en part amb el Miquel...

    CiU ha guanyat sempre les eleccions, però el tripartit sumava més 2 cops seguits. Tot i així, guanyar amb tanta diferència no només és que han regalat la Generalitat amb la seva gestió, sinó que hi ha part de feina (suposo) ben feta per la gent de CiU que ha vist com molta gent ha confiat en ells, no només els seus seguidors (que sempre es mantenen en uns 48-50 diputats i són els fixos i fidels). Sinó, la diferència no hagués estat tan bèstia.

    En quant al cas particular del Vendrell, és preocupant el 7 i escaig % de vots a PxC, fet que no deixa de passar desaparcebut. Si aquestes dades es tradueixen a les eleccions municipals, podríem arribar a tenir encara més regidors de PxC a les properes eleccions.

    I després, la pregunta que llenço a l'aire és la següent: què vol dir una alternativa seriosa? Hauria de ser gent preparada, amb capacitat de lideratge...en definitiva una proposta de govern "tecnòcrata". Si no és així, no cal presentar-se, ja que només podran garantir el mateix que garanteix la resta.

    ResponElimina
  3. Hombre, Frederic, veig que tornes a participar del Fòrum. Felicitats. Per cert, tant de bo PxC es quedés amb un 7% dels vots, penseu que a les municipals del 2007 van treure prop del 20% de sufragis al Vendrell. El perill és que la taca s'extengui a la resta de la comarca...

    Aprofitant l'avinentesa de la victòria de CiU mireu aquesta notícia que apareix publicada a delcamp.cat. Sembla que des de CiU ja estan celebrant la victòria catalana i preparant-se per les municipals 'por todo lo alto'

    http://www.delcamp.cat/index.php?command=show_news&news_id=13206

    ResponElimina