INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






dimecres, 1 de desembre del 2010

NO EN VOLIA SABER D'ALTRA

Ens fem ressò d’aquesta noticia per que creiem que cal que tothom la conegui i per que ens fem càrrec de quin peu calcen aquesta tropa.

Imatge de R. Costa
delcamp.cat

Els socialistes acusen a la regidora de Turisme, Àngels Turdiu, de donar-se una subvenció de 5.000 euros pel seu establiment, "saltant-se la llei de subvencions". La regidora defensa que la subvenció formava part d'un conjunt de diferents ajuts a establiments comercials inclosos dins i fora de l'àmbit d'actuació del Pla de Barris

El grup municipal del Partit Socialista del Vendrell ha acusat a la regidora de Turisme de l'ajuntament, la convergent Àngels Turdiu, d'atorgar-se una subvenció de 5.000 euros "a ella mateixa". Segons els socialistes, la regidora ha rebut una ajuda pel seu establiment, un estanc, "saltant-se la llei de subvencions, que no permet que un càrrec públic es subvencioni a si mateix".
Per aquesta raó, el PSC ha demanat que la regidora "retorni o no cobri" l'ajuda, perquè aquesta pugui servir per a altres comerços, alhora que ha exigit al consistori que "faci més difusió d'aquestes ajudes perquè tots els establiments se'n puguin beneficiar". Pels socialistes, aquestes actituds dels governants de CiU són "típiques de democràcies menys avançades que la nostra".
En resposta a les acusacions del PSC, Àngels Turdiu ha defensat que l'ajuda no era "a títol individual", sinó en el marc "d'un conjunt de diferents ajuts a establiments comercials inclosos dins i fora de l'àmbit del Pla de Barris". Turdiu assegura que el seu establiment va concórrer a la convocatòria per modernitzar els establiments comercials tal com molts altres comerciants, i afegeix que "cap dels comerços que van sol·licitar l'ajuda en va quedar exclòs". Tot i això, i "per evitar falses interpretacions", la regidora afirma que ha entrat una instància al consistori on fa constar la seva renúncia a aquest ajut.

15 comentaris:

  1. Aquesta regidora, si te una mica de vergonya, ha de dimitir. I si no ho fa per ella mateixa, el senyor alcalde ho hauria d'exigir (cosa que no farà per que ja sabem bom les gasta). En tot cas la resta de partits a més del PSC, també ho haurien d'exigir.

    ResponElimina
  2. pero ha renunciat, havia demanat una subvencio pel seu comerç, per arreglar-ho, com molts altrs comerços
    pero els socialistes, concretament la seyora ex-alcaldessa ha tornat els diners del peloltazo que va fer.?
    es que tenim memoria quan ens conve.
    la diferencia es que un ha donat la cara i els altres no.

    ResponElimina
  3. Segons ella mateixa manifesta havia cobrat, no solsament demanat, la subencio

    ResponElimina
  4. Vinga home, ha demanat un ajut igual que molts altres comerciants del poble i l'unic problema es que es regidora? va home va. Si que estan fotuts els socialistes al Vendrell. Han començat la campanya electoral atacant...aixi no guanyaran res.

    ResponElimina
  5. Margarita, esta linda la mar
    y el viento
    lleva esencia sutil de azahar,
    Margarita, te voy a contar un cuento.

    Y el cuento, Margarita, es
    que no sirve de explicación
    para las faltas del ladrón
    lo que roba el portugues

    Oi que m'has entés

    Entre R.Dario i jo

    ResponElimina
  6. Anònim i homònim, explica’m això de que TOTS ELS COMERCIANTS DEL POBLE hem demanat una subvenció. Ves per on la majoria ni en sabíem res.

    ResponElimina
  7. L'únic problema és que és regidora???? Home anònim, trobo indignant que et sembli normal que una regidora s'autoconcedeixi a si mateixa una subvenció de 5.000 euros? Clar que el problema es que sigui regidora, primer perquè té informació de primera mà que no tenen la resta de comerciants, segon perquè la llei prohibeix que un càrrec electe es pugui donar subvencions.

    Pel que veig a tu et semblaria bé, que per exemple, l'alcalde Benet Jané amb un sou que supera els 70.000 euros anuals també es donés una subvenció per la seva empresa, no?

    I a més, això passa en un moment que molts establiments del municipi estan tancant per manca de recursos! Em sembla que la teva opinió i la de la Margarida no són gents objectives, sinó més aviat tot el contrari, totalment interessades!!!

    ResponElimina
  8. Ha començat el joc de fer “politiqueta”!!! Com es nota que tornem ha entrar en campanya. Els que van quedar ven mal parats en les recent passades eleccions, com s’afanyen a buscar errors i treure’ls a la llum perquè el públic en general acabi per augmentar-los i treure’ls de mare.
    En primer lloc, com ha dit la Margarida, estic plenament d’acord amb ella, ningú se’n recorda de l’embolic de la Sra. ex-alcaldesa, per dir-ho fi, aquell afer si que n'era d’important, jo no recordo com va acabar, perquè ja es van preocupar de tapar-lo.
    He llegit els vostres missatges i voldria puntualitzar unes qüestions, perquè és molt fàcil caure en la demagògia quan es parla del que no se sap.
    D’altre banda, al Sr. anònim l’hi vull dir que si no es va entera de les subvencions que es proposaven, jo li explico, unes venien de Tarragona i unes altres les afegia l’ajuntament i dedueixo que si no se’n va assabentar és que no deu ser ni comerciant, ni soci del C.I.T, o no veu els mitjans. Se’n va fer ressò l’hi asseguro, la sala de reunions estava ben plena, el Sr Espina hi era, ell ho pot reafirmar, jo també hi era, el tema anava així: tu presentaves uns pressupostos d’una reforma, ells els valoraven els donaven el vistiplau i després de fer la reforma et pagaven una part.
    Això explicat en grans trets, per això, la regidora no pot haver cobrat cap diner en tot cas estarà en procés de tramitació, per tant, estem parlant d’intencions no de cobraments improcedents.
    Així doncs, espero haver aportat llum alguns missatges que parlen que torni els diners; aquí el que jo veig és la ma negre de la política que comença a desgastar la poltrona del més feble.
    Crec en las persones, i així com quan he tingut que dir alguna cosa que m’ha neguitejat el foro m’ha donat l’opció, també vull deixar pales que aquí, en aquest afer, estic segura que ha intervingut la inexperiència i la desconeixença.
    El que em fa pena, per no dir fàstic, és que comencem tots plegats a seguir aquest joc de desqualificacions sense tenir d’antuvi tots els paràmetres per jutjar, si això és el que ha de venir a partir d’ara, Jo no hi participaré.

    ResponElimina
  9. Sra. Glòria,
    Els comerciants d'aquesta viila no tenim per que estar afiliats al CIT, i la majoria no ho estem, i tenim tot el dret d'estar informats dels temes que ens pertoquen directament per l'Ajuntament.
    Si per vosté denunciar que una regidora s'autoadjudicat 5000 euros de subenció ilegalment, i la prova de que és il-legal és que hi ha hagut de renunciar i o ha admés, es fer politiqueta, amb tots els respectes he de dir-li que s'ho faci mirar. Per no dir-li emprant les seves mateixes paraules de que em fa pena o fàstic.
    I digui'm, si vol i li ve de gust, que hagués passat si aquest fet no s'agués denunciat. Doncs, no cal que li expliqui oi?

    ResponElimina
  10. Si la subvenció al comerç de la Sra. Turdiu forma part d'un conjunt de subvencions, no entenc perquè no la pot sol·licitar i obtenir. No és un acte individualitzat.

    També quan es fa el Pla general els regidors voten i l'aproven, és a dir, actuen sobre les pròpies finques, però és un acte general que afecta el terme municipal. Sinó, ¿qui hauria d'aprovar el Pla general? ¿S'hauria d'abstenir el ple de l'Ajuntament? Igual succeix amb l'establiment de la Sra. Turdiu.

    ResponElimina
  11. Al Sr. Sole
    Fer política és una manera d’actuar, i aquí en aquest concepte, si vol la regidora en qüestió s’ha equivocat, se l’hi ha cridat l’atenció s’ha corregit l’error i punt, per això estan els que han de vigilar, diguis ciutadans, diguis partits contraris, el resultat es el que compta era il•legal, doncs ja està reconduït, al cap i a la fi parlem de accions que no de fets. El que és inadmissible és el debat que s’ha generat després, amb molts arguments, que trets de context, poden generar confusió, i admeti’m que a més d’un ja l’hi va bé.
    La qüestió principal és que l'error s’ha reparat per part de la regidora, encara que crec que no està fet amb mala fe,(més o menys els que ens preocupem per les qüestions del poble en coneixem encara)per tant, com d’altres vegades he criticat al consistori per diferents comportaments que no he trobat correctes, també sortiré en defensa quan cregui que aquest debat hores d’ara, no condueix a cap lloc.
    Per acabar, insisteixo en què, jo vaig estar a la reunió que informaven de les subvencions, i com jo, d’altres que no eren de cap entitat, ells si es van assabentar, així doncs, a temps passat costa poc retreure que no se’l va informar, potser i va posar poc interès en estar informat?

    ResponElimina
  12. No cal estar associat al CIT, però com diuen en castellà "quien la sigue, la consigue", així que si algú vol una subvenció...batalla, busca i rebusca per tenir-la, i més en temps de crisi.
    Potser ha estat informat al Ple, i segur que publicat oficialment, així que qui hi ha d'estar interessat hi ha d'estar i preocupar-s'hi, sinó les oportunitats passen de llarg.

    Dit això, no és del tot políticament correcte que una regidoria adjudiqui a comerços relacionats amb el titular d'aquesta una subvenció...Tot i així és cert el que diu l'anònim que em precedeix: forma part d'un conjunt de subvencions... hi hauria coses a dir aquí.

    Una altra cosa seria que s'hagués autogestionat un acte de favor perquè al seu comerç "no li tocava" subvenció. Això sí que seria totalment criticable, però confio les persones que valoren les propostes a subvencionar com a gent totalment objectiva.

    La caixa de Pandora!! La casa comprada pel marit de la senyora Arribas...perquè fer-ho ella seria molt descarat...

    Crec que és MOLT, MOLT PITJOR haver usat informació "privilegida", haver comprat un immoble que estava ja afectat pel PGOU, i més amb el PdB, i després voler una indemnització pel disgust que devia tenir, pagada per l'Ajuntament, i amb els DINERS de tots! D'això se'n diu robatori encobert en tota regla!

    Això és tenir amor i devoció pel teu municipi, això són les ganes de treballar pel teu poble i per la teva gent, això és una actitud digne de Marbella dels seus dies de màxima esplendor!

    ResponElimina
  13. Algú s'ha molestat a comprovar a qui s'han donat les dixoses subencions? Dons feu-ho, ni ha per sucar-hi pa. Ai.... que en som de beneits

    ResponElimina
  14. Sols RECALCAR que és la llei de subvencions que PROHIBEIX que, en el cas que ens ocupa, els que formen el consistori POGUIN REBRE SUBVENCIONS OTORGADES PEL L'ENT (AJUNTAMENT).
    A les hores jo penso, be, val, esta be que els regidors (pagesos, estanqueres, sense ofici, etc...) no sapiguem de lleis, però carai!!!! I els tècnics de la casa gran? I com a tals la recent i flamant interventora ¿? i la secretaria municipal¿?.
    No ho puc entendre, els politics que tenim són DOLENS però els TÈCNICS de la casa encara pitjor... o no?

    ResponElimina
  15. Potser sí que a l’Ajuntament del Vendrell s’hi podria trobar alguna actuació que tingués un cert paral•lelisme amb l’Ajuntament de Marbella. Però l’exemple, probablement no sigui la compra legitima d’una finca afectada pel planejament urbanístic, sinó alguns d’altres, a tall d’exemple:
    La vulneració dels procediments de contractació legalment establerts; els pressuposts d’alguns projectes redactats per “tècnics competents” lleugerament inflats i que es certifiquen sense cap mena de vergonya; adjudicacions de redacció de projectes a dit, sense pensar mai en les prohibicions per contractar contingudes al article 49 de la Llei 30/2007 de contractes del sector públic...
    Si alguns ho pregunten a casa, segurament,els n'hi podran posar alguns exemples més...

    ResponElimina