INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






dimarts, 21 de desembre del 2010

ORDENANCES FISCALS, o riure per no plorar.

Finalment CIU ha hagut de tirar endavant les ordenances fiscals per al proper 2011 sense l’apujada pretesa inicialment del 2,3 per cent de mitjana. I és que se l'hi havien rebotat els seus socis de govern PxC i PP.

Sembla que l’únic impost que s’apujarà serà l’I.A.E. (impost sobre activitats empresarials) d’un 2,3 per cent, però ja sabem que aquest és un gravamen que afecta a poquíssimes empreses, les que facturen més d’un milió d’euros anuals. I d’aquestes al Vendrell per desgràcia ja en queden molt poques, per tan te una minsa incidència pressupostaria.

En canvi s’abaixarà d'un 1 per cent la taxa per l’obertura de petits establiments, per motiu d’una moció presentada pel PP a la qual ha hagut de cedir el govern de CIU sota amenaça de quedar-se sols i bloquejats. Aquesta proposta, acceptada, del PP, es pot entendre en l’ànim de col·laborar amb el govern de l’Ajuntament fins al final de la legislatura, aportant aquest minso canvi que, per altra banda, ens sembla del tot coherent per si mateix. Altra cosa és que estiguem d’acord amb el global de les noves ordenances.

El que ja és més difícil d’entendre des de l’òptica de la seriositat, l’honradesa política, del saber fer en l’administració municipal, és l’actitud del P x C. Amb ànims purament electoralistes i emprant els més rancis postulats de política populista, si uns mesos enrera demanaven, per aprovar les ordenances fiscals, la congelació de taxes, arbitris i impostos, ara s’han empescat un nou impost o taxa o arbitri, com li vulgueu dir: L’IMPOST DEL VEL. Si ho heu llegit be, L’IMPOST DEL VEL.

O sigui una taxa de 1000 euros obligatòria a totes les dones que surtin al carrer amb el cap tapat. I aquests senyors cobren, i no poc, dels nostres impostos per formular propostes i tenir aquestes idees tan brillants. Només se'ns acut de dir allò de: això no pot acabar be de cap manera. No se si és més escandalós això, o la reacció del govern de CIU, que per mediació del seu màxim representant al consistori, va rebutjat aquesta aberració de proposta simplement adduint que “el consistori no té facultats per crear nous impostos”. I res més senyors de CIU?

Tornem a insistir per enèsima vegada en que als menbres del P x C se'ls hi veu el llautó. Tota la legislatura donant suport al govern de CIU i ara es volen desmarcar de cara a les properes eleccions. Només demanaríem que ho fessin d’una manera més seriosa, però ja se sap, tal com deia ahir el senyor Mas en el parlament, d'on no n’hi ha no en pot rajar.

2 comentaris:

  1. el tema vel és pur folklorisme, el descens de l'% és cultura popular. tot congelat, una politica lliberal per aprimar l'administració i la gent que s'espavili per on pugui.

    ResponElimina
  2. Bon anàlisi. Parlant de PxC mireu aquesta notícia del Diari de Tarragona d'avui on un ex membre de PxC afirma que al Vendrell hi ha un pacte sota mà entre CiU i PxC. És la segona vegada que un membre del partit confirma aquest extrem, per tant, ja poden anar dissimulant que la gent no és tonta...

    http://www.diaridetarragona.com/costa/051410/ex/miembro/pxc/denuncia/amenazas/muerte/partido

    ResponElimina