INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






dimarts, 15 de febrer del 2011

L'HORA DE LA VERITAT



Les últimes notícies aparegudes la setmana passada en els diferents mitjans de comunicació són realment esfereïdores i ens fan reflexionar si veritablement el model de teixit social que entre tots hem construït al llarg dels últims anys al Vendrell era el que necessitava la nostra població. Tal com argumenta en el seu informe la tècnica de Serveis Socials de l'Ajuntament del Vendrell la situació ha requerit, motivat per l'increment d'atenció a persones amb dificultats econòmiques ( 670 casos segons el citat informe ) que la plantilla que atén aquestes problemàtiques hagi hagut d'incrementar de sis a disset persones, amb la finalitat de donar resposta a aquesta incessant situació que ha vingut provocada principalment per un atur del 23% , i les dificultats d'inserció laboral de col·lectius amb grans problemes per poder re definir la seva activitat laboral. Tota aquesta explicació té total i absoluta coherència si altres departaments on hagi disminuït dràsticament l'activitat s'hagin vist compensats, i per tant han estat capaces de resoldre problemes de polivalència, com els quals hem hagut d'aplicar en les nostres companyies.



Sens dubte , la immigració també ha ajudat al fet que aquesta problemàtica que hagi aguditzat i és per tal motiu que és necessari al meu entendre atacar polítiques en diverses direccions: incentivar a l'emprenedor posant al seu abast tots els mitjans tècnics, econòmics i financers possibles perquè efectivament sorgeixi un nou model d’empresari a la nostra comarca , jove, amb iniciatives, aplicant noves tecnologies en els camps de desenvolupament local y comarcal, que tal com es desprèn d'un estudi de l’ADEG necessitaria de la creació de 2000 empreses per contrarestar aquesta taxa d'atur. Una altra de les idees que des del Fórum Cívic entenem que deuran aplicar-se urgència en la necessitat de confeccionar plans formatius per a totes aquelles persones que deuen obligatòriament parlar i entendre nostra idioma i poder ser recicla bles en els sectors que deuen ser el veritable motor del futur del Baix Penedès: El turisme, el Comerç i la Logística. I finalment invertir esforços perquè tots aquells que estan cobrant una renda mínima d'inserció (RMI) o que estiguin acollits al plans (PIRMI) puguin a través d'aquestes ajudes realitzar labors que amb tota seguretat la nostra població necessita i que el Pla de Barris no ha estat capaç de solucionar.



Solucions existeixen, cal tenir la capacitat d'analitzar-les i posar-les en pràctica


Juanjo Espina

2 comentaris:

  1. aqui no hem volgut empreses, sempre hem anat vivint del turisme i això s'ha acabat, pero hi ha gent que encara no s'ha enterat.

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord Miquel !!!!!

    ResponElimina