INFORMACIÓ PELS SEGUIDORS

El lloc de participació principal del fòrum, presentació de temes, debat, conclusions, etc., son les sessions que, amb una periodicitat, més o menys, mensual, es van portant a terme i anirem desenvolupant en un futur.

Aquestes sessions s’aniran anunciant al blog, hi pot assistir tothom. La primera vegada acompanyat o convidat per algun membre. Per tan qualsevol persona que vulgui assistir-hi cal que s’adreci a forumcivicvendrellenc@gmail.com i ens posarem en contacte per invitar-la a la propera sessió.

El blog és únicament per presentar a tothom les conclusions de les sessions i per que es puguin fer els comentaris que, tan els membres del propi fòrum con la resta dels ciutadans, creguem convenients.

Per altra banda també utilitzarem el blog per publicar tot allò que creguem que és important que arribi al domini públic, en referència a dades, noticies, esdeveniments i afers en general que afectin a la vila.






dimecres, 16 de febrer del 2011

QUE ENS ESTÀ PASSANT ?



No passa dia , on no vegi com en el centre comercial del Vendrell apareixen més cartells de “ES TRASPASSA” o “TANCAMENT PER LIQUIDACIÓ”, no passa setmana on observi com les cues de Càritas s'omplen de persones intentant poder accedir a les ajudes que des d'aquesta organització humanitària tan altruista ment duen a terme, no passa dia on vegi com les oficines de l’ INEM de s'omplen de persones a primera hora del matí per poder accedir a un lloc de treball, no passa dia on no llegeixi algun informe d'organitzacions empresarials posant de manifest la difícil situació per la qual travessa la nostra comarca, no passa dia on senti que la inseguretat s'ha apoderat d'alguns zones conflictives del Vendrell, no passa dia on no escolti a algun jove exclamar-se de la falta de possibilitats professionals que ofereix la nostra comarca, no falta dia on no llegeixi que moltes de les infraestructures ( Casal Familiar, Teatre Brisamar, etc ) estiguin en unes condicions impracticables, no falta dia on vegi com es deteriora constantment el nostre passeig marítim sense que es resolgui la connexió entre el Vendrell i Calafell, no passa dia on no detecti com les nostres platges s'allunyen cada dia més l'activitat comercial del Vendrell per la falta d'una connexió necessària des de fa anys sense que es generin cap sinergies, no passa dia on no vegi que l'oferta d'oci és nul·la cap a la nostra joventut …… Tot això sota la mirada impassible d'una població resignada al fet que aquest és el present que ens toca viure i a ell ens hem d'adaptar, sense posar tota les seves forces per poder tirar endavant reforçats i amb la il·lusió que es mereix ser la capital del Baix Penedès.



Quan faig aquests comentaris, alguns em titllen que tot ho trobo malament, de pessimista, de derrotista, de crític amb les administracions i d'enfadat amb el món. Aquest Vendrell no és El Vendrell que jo vaig conèixer fa ja més de 40 anys, ni el que van construir tants i tants immigrants que amb el seu esforços i sacrifici van anar llaurant la riquesa de la nostra terra, ni El Vendrell de les persones que per naixement se senten orgullosos d'haver nascut el la població d'un dels més grans il·lustres personatges defensors de la llibertat i dels drets humans i que tots ells, els de naixement i els de adopció hem escollit per viure i conviure amb les nostres famílies. És cert que ara és el moment de posar-nos tots a treballar amb sentit i responsabilitat, a canviar la inèrcia que ens ha guiat al llarg dels últims anys, i poder aprofitar les fortaleses, que són moltes, de la nostra situació geogràfica, de la força de la col·lectivitat, del saber que algunes coses no les hem fet bé, l'hora de rectificar. És hora de deixar-nos de partidismes i posar-nos a treballar en la mateixa direcció, però per a això fa falta, lliurament sense interès, definir prioritats, involucrar a la població, tenir un projecte, il·lusionar a les persones, reconèixer els errors per redreçar la situació, saber de a on partim perquè tots siguem capaços de veure més enllà de les problemàtiques diàries que ens atordeixen.



Fa falta que a priori sapiguem el que volem, i una vegada definit dirigim tots els esforços en aquesta consecució. El vaixell està a la deriva, no hi ha timoner, tots estan més pendents de la “gran ona”, que del mar de fons del dia a dia, tots els que té responsabilitats polítiques han de saber que a moltes persones no ens agrada aquest Vendrell, que a moltes persones no ens agraden les disputes internes que apareixeran en els propers comicis. Ja no és hora de discutir excel·lència, és hora de posar els fonaments per construir un Vendrell que mai havia d'haver caigut en la desídia i en l'abandó. Ara és el moment, ja no ens queden massa oportunitats per a poder entre tots confeccionar el Vendrell del futur, per favor no ho desaprofitem

Juanjo Espina

6 comentaris:

  1. Estic d’acord amb el què dius. I la causa principal és el creixement postís que ha tingut el municipi, sense prou substrat social, econòmic i empresarial. És una mica com els grans esdeveniments, que llueixen mentre duren i, en acabar, es van degradant els espais i les infraestructures que els han acollit.

    Hi ha un problema de falta de productivitat i creació d’ocupació, que no sabem si l’Ajuntament n’és ben conscient o si, a hores d’ara, ja se li ha passat l’arròs per deixar de ser “Vila dormitori”.

    ResponElimina
  2. Siempre cargando contra los vividores de la política (que no políticos), o contra los trabajadores (los culpables de la baja competitividad...). Personalmente echo en falta emprendedores de verdad. A ver si el problema es que aquí no hay emprendedores como los que hay, pongamos por caso, en Alemania.

    ResponElimina
  3. Veig el fòrum massa quiet, i és preocupant. Perdoneu, però algú ho havia de dir!

    ResponElimina
  4. No és d’estranyar, quan algú coarta les basses de la participació rere el lema “donem tots la cara”, llavors passa el que passa.

    Jo crec que hi ha molta gent defraudada amb el fòrum.....

    ResponElimina
  5. Un blog que ha tingut més de 16000 entrades en amb prou feines 10 mesos, no crec que degui considerar-se un fracàs. Si vam posar les restriccions de l'anonimat és perquè entenem que darrere d'una crítica, una opinió o una idea sempre hi ha una cara, i pel que veiem moltes de les persones que participaven d'una forma activa, per pressions polítiques o per pressions indirectament a familiars, han deixat d'escriure una vegada s'ha posat està restricció. Érem i som una amenaça per als actuals governants, ells ho saben i han posat a treballar tota la seva artilleria per desmantellar el projecte. Podran eliminar-nos , podran amenaçar a les persones que s'interessin en aquest projecte, podran introduir " topos ", intentaran desprestigiar-nos personal , política i socialment, però el que mai aconseguiran és tapar-nos la boca per denunciar tots aquelles actituds i aptituds que entenem no són beneficioses per a la nostra població. Que segueixin alguns enganxant cartells que amb tot seguretat com ja està ocorrent els arribarà el moment. Est és el preu que cal pagar per arribar al poder . Manda huevos ¡¡¡¡¡¡¡¡

    ResponElimina
  6. M'en faig creus del que he de llegir!
    Com me’n al•legro de haver-me desvinculat del Fòrum, crec que cada vegada esteu posant-vos més en evidència, el vostre nerviosisme salta a la vista.
    Si la gent han fugit en desbandada no serà que possiblement s’han sentit enganyats al entrar en un projecte de debat social i després s’han trobat que l’únic fi d’aquets fòrum era assolir el poder polític, d’altre banda, alguns que varem continua malgrat tot ens varem adonar que no teniu un projecte sòlit i definit per il•lusionar, la demagògia serveix per una estona, després s’han de demostrar els objectius.
    Ara com sempre, si les coses no surten com esperàveu el més senzill és donar la culpa als altres.
    Aquesta serà la meva última intervenció, ara ja hem podeu deixar verda, que és el que acostumeu a fer.
    Adéu, i bona sort!!!

    ResponElimina